SHS zoekt een nieuw bestuurslid communicatie!

Stichting Huurdersbelang Stadswonen (SHS) is een onafhankelijke belangenbehartiger en vertegenwoordigt circa 7.000 huurders van Stadswonen Rotterdam. SHS heeft nauw contact met Stadswonen en heeft op basis van de overlegwet advies- of instemmingsrecht bij beleidsveranderingen. Daarnaast monitoren wij beleid dat een impact kan hebben op de huurders van Stadswonen en gaan wij in gesprek met andere stakeholders zoals overheden, huurdersorganisatie en andere partijen in de sociale huursector. SHS betrekt huurders van Stadswonen actief om invloed uit te oefen op het beleid. Hier hebben wij jou bij nodig!

SHS zoekt namelijk een nieuwe bestuurslid communicatie!

Wie ben jij?

Ben jij een young professional of ben je een student (mbo/hbo/wo) met al enige ervaring op het gebied van communicatie en wil jij je in de komende jaren ook op professional vlak op dit gebied ontwikkelen? Dan zoeken we jou!

Als bestuurslid communicatie bij SHS ben je:

 • Communicatief sterk en kan je ideeën en meningen op een heldere manier overbrengen (mondeling en schriftelijk);
 • Je hebt een goede pen en uitstekende beheersing van de Nederlands en Engelse taal;
 • Zelfstandig en proactief. Je neemt het voortouw op het gebied van communicatie en denkt proactief over nieuwe manieren om onze achterban beter te bereiken;
 • Heb je ervaring met/kennis van WordPress, CMS, SEO en contentproductietools of ben je bereid om je kennis waar nog nodig in een rap tempo op niveau te brengen;
 • Vind je het leuk om huurders te betrekken bij beleid en kan je een (digitale) huurdersbijeenkomst organiseren;
 • Bent beschikbaar op de woensdagavond;
 • Huurder bij Stadswonen Rotterdam;
 • Ongeveer 8 uur per week beschikbaar. Daarnaast ben je in staat om 2x per jaar aanwezig te zijn bij een bestuursweekend op locatie.

Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit contentcreatie (nieuwsbrief, website, social) en het inrichten van het jaarlijks communicatieplan en contentkalender. Naast deze werkzaamheden ga jij je ook samen met de andere belangenbehartigers bezighouden met huurdersparticipatie. Je denkt mee over de manier waarop SHS huurders bij beleid kan bereiken en neemt het voortouw bij de organisatie van bijeenkomsten. Ook adviseer je de belangenbehartigers over communicatie- en participatiestrategieën voor de verschillende beleidsdossiers.

Wij bieden:

 • Bestuurservaring;
 • Een maandelijkse bestuursvergoeding;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling op een niveau waarmee je je carrière verder kan brengen, inclusief cursussen en trainingen;
 • Je komt met ons op plekken waar je bij de start van je carrière niet zomaar terecht komt;
 • Een kijkje in de wereld van woningcorporaties, belangenbehartiging en woningmarktbeleid.
 • Kansen om een waardevol netwerk op te bouwen;

Je kunt je sollicitatie richten t.a.v. Annedebora van Kooij, belangenbehartiger bij SHS, en mailen naar communicatie@huurdersbelang.nl. Om in aanmerking te komen voor onze sollicitatieprocedure, willen we graag vóór 8 februari je CV ontvangen met daarbij een motivatiebrief met daarin ten minste een korte introductie van jezelf en je motivatie voor de vacature.

Vragen beantwoorden we graag. Hiervoor kan je ook contact opnemen met Annedebora van Kooij. Mail je vraag naar communicatie@huurdersbelang.nl met je telefoonnummer en dan bellen we terug.