SHS zoekt een nieuwe bestuurssecretaris!

Stichting Huurdersbelang Stadswonen (SHS) is een onafhankelijke belangenbehartiger en vertegenwoordigt circa 7.000 huurders van Stadswonen Rotterdam. SHS heeft nauw contact met Stadswonen en heeft op basis van de overlegwet advies- of instemmingsrecht bij beleidsveranderingen. Daarnaast monitoren wij beleid dat een impact kan hebben op de huurders van Stadswonen en gaan wij in gesprek met andere stakeholders zoals overheden, huurdersorganisatie en andere partijen in de sociale huursector. SHS betrekt huurders van Stadswonen actief om invloed uit te oefen op het beleid. Hier hebben wij jou bij nodig!

SHS zoekt namelijk een nieuwe bestuurssecretaris!

Wie ben jij?

Heb jij al enige ervaring als secretaris? Of ben je een student (mbo/hbo/wo) of ben je young professional die zich in de komende jaren op professional vlak wil ontwikkelen tot een beleidsondersteuner, managementondersteuner of een ambtelijk secretaris? Dan zoeken we jou!

Als bestuurssecretaris bij SHS ben je:

 • Communicatief sterk en kan je ideeën en meningen op een heldere manier overbrengen (mondeling en schriftelijk);
 • Zelfstandig en proactief. Je kan de voortgang van taken en activiteiten bewaken en indien nodig actie ondernemen om deze verder te brengen;
 • Je werkt nauwkeuring, kunt goed plannen en organiseren;
 • Bent beschikbaar op de woensdagavond;
 • Bij voorkeur huurder bij Stadswonen Rotterdam;
 • Ongeveer 8 uur per week beschikbaar. Daarnaast ben je in staat om 2x per jaar aanwezig te zijn bij een bestuursweekend op locatie.

Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit het voorbereiden van bestuursvergaderingen of de vergaderingen met Stadswonen, Woonstad, de Raad van Advies, Raad van Commissarissen of relevante stakeholders. Je neemt deel aan de agendacommissies, notuleert en bent verantwoordelijk voor de planning van onze jaaragenda. Ook bewaak je de voortgang van taken en activiteiten. Daarnaast ben je een kritisch gesprekspartner van het bestuur en kijk je proactief naar de wijze waarop SHS zich als organisatie kan ontwikkelen.

Wij bieden:

 • Bestuurservaring;
 • Een maandelijkse bestuursvergoeding;
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling op een niveau waarmee je je carrière verder kan brengen, inclusief curussen en trainingen;
 • Je komt met ons op plekken waar je bij de start van je carrière niet zomaar terecht komt;
 • Een kijkje in de wereld van woningcorporaties, belangenbehartiging en woningmarktbeleid;
 • Kansen om een waardevol netwerk op te bouwen;
 • Hoewel we nu even thuiswerken, een kantoor op een centrale locatie in Rotterdam met een goed gevuld koffieapparaat.

Je kunt je sollicitatie richten t.a.v. Annedebora van Kooij, belangenbehartiger bij SHS, en mailen naar communicatie@huurdersbelang.nl. Om in aanmerking te komen voor onze sollicitatieprocedure, willen we graag vóór 8 februari je CV ontvangen met daarbij een motivatiebrief met een korte introductie van jezelf en je motivatie voor de vacature.

Vragen beantwoorden we graag en hiervoor kan je ook contact opnemen met Annedebora van Kooij. Mail je vraag naar communicatie@huurdersbelang.nl met je telefoonnummer en dan bellen we terug.