Huurders & Wooncommissies

Huurders

Stichting Huurdersbelang Stadswonen (SHS) vertegenwoordigt de belangen van alle 6.300 huurders van Stadswonen Rotterdam. Wij werken nauw samen met Stadswonen om het beleid van Stadswonen zo goed mogelijk af te stemmen op de huurders.

Stadswonen is uniek in haar beheerstructuur. Zij heeft in het overgrote deel van haar panden wooncommissies (woco’s). Deze wooncommissies zorgen voor een goed leef- en studieklimaat in hun panden. Wij als SHS ondersteunen de beheerders van de woco’s waar mogelijk, in het bijzonder met pandoverstijgende zaken zoals de algemene huurverhoging, het beleid dat direct heeft op het functioneren van de woco’s maar ook vooral aan informatievoorziening richting de woco’s.  Daarnaast zijn er in het woningbestand ook een aantal panden die een bewonersvereniging hebben of een andere vorm van vertegenwoordiging. Voor de laatste twee groepen komt SHS direct voor de belangen op.

Voor de meeste vragen, kan je contact op nemen met de wooncommissie of de studentbeheerder van jouw pand. Neem anders graag contact met ons op, wellicht kunnen we je wel helpen.

 

Wooncommissies

Naast de verschillende communicatie kanalen, Whatsapp & Facebook, welke wij faciliteren voor de dagelijkse besturen voorzien we ook van extra informatie die erg nuttig kan zijn. Zo hoeven de besturen niet bij ieder pand opnieuw het wiel uit te vinden, maar kan er gebruikt worden van de kennis van het geheel. Ben je hier nog geen lid van? Stuur dan een mailtje naar communicatie@huurdersbelang.nl, dan voegen we je zo spoedig mogelijk toe.  Daarnaast mocht je, als wooncommissie niet gehoord voelen richting Stadswonen of zijn er onderwerpen waar je niet sterk staat in je eentje, neem dan graag contact op met SHS.