Heb jij problemen door Corona? Dit kun je doen

De afgelopen weken zijn veel mensen in de problemen gekomen door de Coronacrisis. Misschien ook jij door bijvoorbeeld het verlies van je baan of bijbaan. Meer lenen bij DUO is niet voor iedereen een optie, dus wat kan je doen als je wel hulp nodig hebt. 

Stadswonen 

Is het deze maand niet gelukt op 1 mei je huur te betalen of verwacht je problemen in juni, neem dan contact op met Stadswonen via 010-245 67 00 om te kijken wat zij voor jou kunnen betekenen. Stadswonen heeft bij ons aangegeven bereid te zijn om mee te denken met studenten die door de Corona-crisis in de problemen zijn gekomen en deze eventueel tegemoet te komen. Kom je er samen met Stadswonen niet uit, neem dan contact met ons op.

VraagWijzer 

De vraagwijzer is een dienst van gemeente Rotterdam waar je terecht kan als je vragen of problemen hebt waar je zelf niet uit komt. Zij kunnen jou helpen met vragen over geld, maar ook bij vragen over gezondheid en administratieve zaken. Als het nodig is kunnen ze je in contact brengen met hulporganisaties in de wijk.  Op https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/vraagwijzer/ kun je meer informatie vinden over de VraagWijzer en een locatie bij jou in de buurt. Je kan er terecht tijdens een inloopspreekuur, digitaal een afspraak maken of door online je vraag te stellen.  

Studentendecanen 

Studentendecanen kunnen jou ook helpen met vragen of problemen. Hier kun je ook met niet studie-gerelateerd vragen terecht. Zit je op dit moment in de problemen of verwacht je moeilijkheden, neem dan contact op met de decaan van jouw opleiding.