Sta jij ingescheven bij Woonnet Rijnmond?

Tijd gaat snel. Als je de sleutel van een nieuwe woning ontvangt denk je er niet gelijk aan dat je er ook na een paar jaar weer uit moet.

Nos op 3 heeft in heel Nederland onderzoek gedaan naar wachtijden voor een sociale huurwoning en die zijn lang.

Sta jij ingescheven bij Woonnet Rijnmond?

Als je tegenwoordig als student bij Stadswonen komt wonen krijg je een campuscontract. Dit betekend dat je na je studie een andere woning moet vinden. Studeer je bijvoorbeeld deze zomer af en heb jij een campuscontract, dan heb je tot uiterlijk juli 2022 de tijd om te verhuizen. Stadswonen heeft ook woningen voor starters. Lukt het jou om een baan te vinden met een inkomen van tussen de €23.725 en €40.025 per jaar en is jouw leeftijd tussen de 23 en 27 jaar? Dan kan je in aanmerking komen voor een woning voor afgestudeerde met een huurcontract van maximaal vijf jaar.

Uit onderzoek van NOSop3 blijkt dat je in Rotterdam als je actief naar een sociale huurwoning zoekt nog steeds bijna drie jaar nodig hebt vanaf jouw inschrijving op Woonnet Rijnmond. We hopen allemaal na afstuderen een baan te vinden met een vet salaris. Maar als dat is niet altijd het geval. Het kost tijd en actief zoeken om in Rotterdam een sociale huurwoning ofwel een woning bij een corporatie met een huurprijs onder de €750 te vinden. Dus wacht niet tot het einde van jouw campuscontract of jouw vijfjarigcontract. Schrijf je in bij Woonnet en ga op tijd op zoek.

Wil je meer weten over campuscontracten en over jouw mogelijkheden op de Rotterdamse woningmarkt? Meld je aan voor ons webinar op 10 mei.