Nieuwsbrief april

Huuraanpassing
In de afgelopen periode hebben wij advies mogen geven over de aanpassing van de kale huur. Wettelijk gezien mogen verhuurders de kale huur niet met meer dan 3,1% verhogen en moeten ze gemiddeld niet boven de 2,6% huurstijging komen. Wij hebben in ons advies benadrukt dat dit een maximumpercentage is en geen streefpercentage. Gezien de stijgende energiekosten en de toenemende kosten voor levensonderhoud is ons advies dan ook een huuraanpassing van 0%. Stadswonen gaat hier niet in mee en communiceert binnenkort de nieuwe huuraanpassingen. Wij hebben aangedrongen op heldere communicatie voor de huurders.  
 
Goed nieuws administratiekosten
In de vorige nieuwsbrief meldden we dat het nog niet duidelijk was op welke manier de extreme stijgingen van de energiekosten zouden gaan doorwerken in de administratiekosten. Hier is ondertussen duidelijkheid over gekomen. Naar aanleiding van input van SHS zullen de administratiekosten het komend jaar niet met hetzelfde hoge percentage stijgen als de servicekosten. Stadswonen heeft toegezegd de stijging hiervan te maximeren op een stijging van 3,1 procent ten opzichte van de administratiekosten die je in 2021 betaald hebt. 

Nieuwe bestuurdersHet SHS bestuur bestaat sinds enkele maanden nog maar uit twee bestuursleden, Ralf en Joris. Intussen hebben we gelukkig ook weer twee nieuwe kandidaten. Robin Croes en Rogier Fransen zijn sinds kort kandidaat bestuursleden bij SHS. We hopen op de stichtingsvergadering van 19 april dat de beheerders en wooncommissies Rogier en Robin officieel lid maken van het SHS bestuur, zodat zij zich ook kunnen gaan inzetten voor de Stadswonen huurders. In de tussentijd zoeken we naar nog meer bestuurders. Heb je interesse om je in te zetten voor je medehuurders en mee te draaien in een gezellig team van vrijwilligers? Stuur dan een mailtje naar communicatie@huurdersbelang.nl.  

Eerste Kapsalon
Wist je dat de kapsalon een ware Rotterdamse uitvinding is? Deze favoriete snack van studenten na een nachtje stappen vindt haar oorsprong in shoarmazaak El Aviva bij Delfshaven. De kapper om de hoek (vandaar de naam kapsalon) bestelde een variant op een broodje shoarma en zo ontstond het bakje met patat, shoarma, tomaat, komkommer, kaas, knoflook en sambal. Inmiddels is de caloriebom wereldwijd te bestellen van Suriname tot Indonesië.   Dit jaar viert de kapsalon haar vierde lustrum; al 20 jaar kunnen studenten van deze snack genieten. Dus voor de volgende keer dat je deze snack bestelt, realiseer je dat je een ware Rotterdamse delicatesse in je handen hebt.