SHS Zomerspecial 2023

Beste huurders van Stadswonen,  Het collegejaar is voor sommige bijna afgelopen en anderen genieten nu al van zijn/haar vakantie. We hopen dat jullie kunnen terugkijken op een succesvol jaar. Bij SHS hebben we ook in het collegejaar 2022-2023 niet stilgezeten. In deze mail geven we jullie graag een overzicht waar wij ons voor hebben ingezet.  

Laat van je horen!
SHS is benieuwd naar jouw mening en verloot een aantal Bol.com bonnen onder de deelnemers van devragenlijst! Het is een korte vragenlijst en duurt maar een minuutje! Klik op deze link om mee te doen:Vragenlijst

Ook ineens geld ontvangen van Stadswonen?
Afgelopen maand heb je wellicht ineens een geldbedrag van Stadswonen ontvangen. Als reden voor de storting staat er ‘huurovereenkomst’ gevolgd door een abstracte code. Dit kan tot verwarring hebben geleid, waardoor je je misschien afvraagt waar dit bedrag vandaan komt. Als SHS hebben wij hier veel vragen over gekregen.We willen verduidelijken dat het ontvangen bedrag het overschot is van de betaalde servicekosten, oftewel de ‘verrekening servicekosten’. Als SHS dringen wij er bij Stadswonen op aan om in de toekomst duidelijker te communiceren over dergelijke verrekeningen en meer transparantie te bieden.

Servicekosten te hoog?
Een van de belangrijkste dingen die wij als SHS dit jaar gedaan hebben is het controleren van de servicekosten die we allemaal elke maand betalen. Deze kosten dienen aan wet- en regelgeving te voldoen en hierover zijn we veelvuldig met Stadswonen in discussie gegaan. Sommige servicekostenposten zijn naar ons inzien niet redelijk en anderen niet toegestaan. Zo zijn we door de rechter begin 2023 in het gelijk gesteld in een rechtszaak die Stadswonen tegen ons heeft aangespannen over de energiebelasting. Helaas heeft Stadswonen wel een hoger beroep ingesteld dat we nu nog afwachten.Ook heeft Stadswonen naar aanleiding van onze acties in maart besloten om het schilderfonds naar 0 euro te verlagen. Dit is een begin, maar we gaan door tot deze, en andere onrechtmatige posten, geschrapt zijn. Ben je benieuwd wat wij nog meer allemaal achter de schermen doen om dit voor elkaar te krijgen en wil je helpen? Stuur ons dan een bericht via communicatie@huurdersbelang.nl  

SHS in Cijfers
Het afgelopen jaar is SHS elke week bij elkaar gekomen om aan de slag te gaan voor de huurders. Daarnaast zijn we actief geweest in de rechtbank, bij de gemeente en in vele overleggen met Stadswonen.    In totaal heeft de SHS het afgelopen jaar meer dan 1596 uur voor jullie overlegd, gepresenteerd, zittingen bijgewoond, vergaderd, kennis opgedaan en advies ingewonnen! Komend jaar hopen we dit aantal te overtreffen nu we een groter bestuur hebben. Houd onze mails in de gaten om op de hoogte te blijven van wat we allemaal voor jullie doen! 

Energietoeslag
Verder hebben we een meningsverschil met de gemeente Rotterdam over de energietoeslag, waar alle Rotterdammers onder een bepaalde inkomensgrens recht op hebben, behalve studenten. Ons bestuurslid Rogier Fransen zet zich al het hele jaar hard in om de gemeente via de rechter te dwingen alsnog deze toeslag uit te keren. We hopen dat in de komende maanden de rechtbank in Rotterdam, net als Amsterdam en Nijmegen, tot de conclusie komt dat studenten net zoveel recht hebben op de energietoeslag als elke Rotterdammer.

SHS September
Wat verder nog leuk is om te delen is het feit dat we als huurdersbelangenorganisatie al meer dan twintig jaar actief zijn! De afgelopen twee decennia heeft SHS zich voortdurend ingezet voor haar leden met als doel een eerlijke, veilige en prettige huurervaring te garanderen. Hopelijk zijn we de komende twintig jaar minstens zo effectief en wachten er nog veel resultaten voor al onze leden. SHS organiseert een borrel op woensdag 13 september in het kader van SHS- September! Bij deze ben je uitgenodigd om langs te komen en samen met ons het nieuwe collegejaar in te gaan. Een officiële uitnodiging volgt nog maar houd de dertiende alvast vrij in je agenda! 
EmailWebsite