Informatie

Huurders

Stichting Huurdersbelang Stadswonen (SHS) vertegenwoordigt de belangen van alle  huurders van Stadswonen Rotterdam. We zijn onafhankelijke en een kritische gesprekspartner van Stadswonen Rotterdam en hebben nauw contact met andere stakeholders zoals overheden en andere huurdersorganisaties. SHS vind het belangrijk dat huurders een stem hebben.

Heb je vragen over jouw rechten als huurder? Of weet je niet bij wie je terecht kan? In veel gevallen kan je terecht bij jouw wooncommissie of beheerder. Kunnen zij jou niet verder helpen dan kan SHS jou helpen om de juiste informatie of instantie te vinden, of door te onderzoeken of meer huurders in meerdere panden eenzelfde probleem hebben. Momenteel werken wij aan een pagina met antwoorden op vragen die wij vaak van huurders krijgen. In de tussentijd kan je jouw vraag stellen via een mailtje aan communicatie@huurdersbelang.nl.

SHS organiseert het komende jaar ook weer een aantal digitale bewonersbijeenkomsten over actuele onderwerpen en beleidsvraagstukken. Houd onze website of onze social media kanalen hier voor goed in de gaten. 

SHS kijkt ook verder dan stadswonen. Wij willen dat jij fijn in Rotterdam woont en dat je na je studie ook een leuk huis in de stad kan vinden. Hierover gaan wij in gesprek met gemeente Rotterdam, de lokale politiek, andere huurdersorganisaties en studentenorganisaties. We houden goed in de gaten wat er gebeurt in de stad. Wil jij als huurder actief betrokken worden en je mening geven? Meld je aan voor ons Huurderspanel via communicatie@huurdersbelang.nl

Wooncommissies

Stadswonen Rotterdam is uniek in haar beheerstructuur. Zij heeft in het overgrote deel van haar panden wooncommissies. De wooncommissies zijn het eerste aanspreekpunt voor bewoners over zaken die direct betrekking hebben op het woongebouw. Wij als SHS ondersteunen de beheerders van de wooncommissies waar mogelijk, in het bijzonder met pandoverstijgende zaken zoals de algemene huurverhoging, beleidsmatigonderhoud, informatievoorziening en het beleid dat direct heeft op het functioneren van de wooncommissies. Daarnaast zijn er in het woningbestand ook een aantal panden die een bewonersvereniging hebben of een andere vorm van vertegenwoordiging.

Naast de verschillende communicatie kanalen, Whatsapp & Facebook, welke wij faciliteren voor de dagelijkse besturen voorzien we ook van extra informatie die erg nuttig kan zijn. Zo hoeven de besturen niet bij ieder pand opnieuw het wiel uit te vinden, maar kan er gebruikt worden van de kennis van het geheel. Ben je hier nog geen lid van? Stuur dan een mailtje naar communicatie@huurdersbelang.nl, dan voegen we je zo spoedig mogelijk toe.  Daarnaast mocht je, als wooncommissie niet gehoord voelen richting Stadswonen of zijn er onderwerpen waar je niet sterk staat in je eentje, neem dan graag contact op met SHS.