SHS heeft een nieuw kantoor

Het was een hele klus maar inmiddels is SHS verhuisd naar Kralingen-Crooswijk. Wij hebben na zeven jaar afscheid genomen van onze plek in het Cité-gebouw op de Kop van Zuid. Het nieuwe kantoor is in de voormalig monumentale Katholieke Allerheiligste Verlosserkerk uit 1884, een driebeukige kruiskerk in neogotische stijl. Na een verwoestende brand in 1979 is het gebouw getransformeerd in woningen voor studenten. In ons nieuwe kantoor zijn op de muren en het plafond nog delen van de oorspronkelijke muurschilderingen te zien.

Het nieuwe bezoek- en postadres van SHS is Goudse Rijweg 523, 3031 GC, Rotterdam. Wil je meer weten over de historie van ons nieuwe kantoor? Kijk dan op onze instagram!

Sta jij ingescheven bij Woonnet Rijnmond?

Tijd gaat snel. Als je de sleutel van een nieuwe woning ontvangt denk je er niet gelijk aan dat je er ook na een paar jaar weer uit moet.

Nos op 3 heeft in heel Nederland onderzoek gedaan naar wachtijden voor een sociale huurwoning en die zijn lang.

Sta jij ingescheven bij Woonnet Rijnmond?

Als je tegenwoordig als student bij Stadswonen komt wonen krijg je een campuscontract. Dit betekend dat je na je studie een andere woning moet vinden. Studeer je bijvoorbeeld deze zomer af en heb jij een campuscontract, dan heb je tot uiterlijk juli 2022 de tijd om te verhuizen. Stadswonen heeft ook woningen voor starters. Lukt het jou om een baan te vinden met een inkomen van tussen de €23.725 en €40.025 per jaar en is jouw leeftijd tussen de 23 en 27 jaar? Dan kan je in aanmerking komen voor een woning voor afgestudeerde met een huurcontract van maximaal vijf jaar.

Uit onderzoek van NOSop3 blijkt dat je in Rotterdam als je actief naar een sociale huurwoning zoekt nog steeds bijna drie jaar nodig hebt vanaf jouw inschrijving op Woonnet Rijnmond. We hopen allemaal na afstuderen een baan te vinden met een vet salaris. Maar als dat is niet altijd het geval. Het kost tijd en actief zoeken om in Rotterdam een sociale huurwoning ofwel een woning bij een corporatie met een huurprijs onder de €750 te vinden. Dus wacht niet tot het einde van jouw campuscontract of jouw vijfjarigcontract. Schrijf je in bij Woonnet en ga op tijd op zoek.

Wil je meer weten over campuscontracten en over jouw mogelijkheden op de Rotterdamse woningmarkt? Meld je aan voor ons webinar op 10 mei.

SHS in het welkomstpakket voor nieuwe Stadswonen Rotterdam huurders

Nieuwe huurders vinden niet altijd de weg naar SHS. Daarom ontvangen alle nieuwe huurder nu een welkomstboodschap van SHS in het Stadswonen Rotterdam welkomstpakket.

Wij willen dat zij vanaf dag 1 weten dat ze bij SHS te recht kunnen op mee te praten, voor huurdersbijeenkomsten, informatie en vragen over hun rechten als huurder.

Wanneer wist jij wie SHS was?

Na lang zoeken heb je eindelijk een kamer, je eerste studio of apartement gevonden. Maar wist jij bij wie jij terecht kon om mee te praten over zaken over jou woning, zoals onderhoud of het aanbod van woningen voor starters. Of bij wie je terecht kan als je vragen hebt over jou rechten als huurders? Veel nieuwe huurders vinden het lastig om de weg naar SHS te vinden.

In het najaar van 2020 zijn wij in gesprek gegaan met Stadswonen Rotterdam over manieren om nieuwe huurders sneller en beter te bereiken. Het idee om een welkomstbericht van SHS mee te geven met het Stadswonen startpakket was mogelijk. In december hebben we hard gewerkt aan de inhoud en en ontwerp. Inmiddels ligt de eerste oplage op het kantoor van Stadswonen en krijgt iedere nieuwe huurder de welkomstbrochure van SHS bij het ophalen van de sleutel.

Continue reading “SHS in het welkomstpakket voor nieuwe Stadswonen Rotterdam huurders”

Weet jij wat jouw rechten als huurder zijn?

Afgelopen oktober heeft gemeente Rotterdam het Actieplan Goed Huren en Verhuren vastgesteld waarin de gemeente meer wil doen om huurders te informeren over hun rechten. Studenten moeten hierin ook goed meegenomen worden en daarom is op initiatief van D66, samen met GroenLinks en de ChristenUnie-SGP een motie One-pager goed (ver)huurderschap voor studenten ingediend in de Rotterdamse gemeenteraad om alle studenten in de toekomst aan het begin van het collegejaar goed te informeren over hun rechten als huurder.

Als SHS doen wij al heel veel om de huurders van Stadswonen Rotterdam van goede informatie te voorzien. Zo hebben wij sinds deze maand onze eigen ‘one-pager’ en ontvangen alle nieuwe huurders van Stadswonen deze in hun startpakket als zij de sleutel krijgen. Ook organiseren wij bijeenkomsten en webinars, en geven wij uitleg op onze site, via onze nieuwsbrieven en helpen wij huurders met problemen de juiste weg te vinden.

Wij vinden dat alle huurders hier recht op zouden moeten hebben, dus toen de gemeente ons vroeg om hierover mee te denken gingen we daar natuurlijk meteen op in.

Ben jij studenthuurder? Wat is volgens jou de belangrijkste informatie die je had willen hebben toen je op zoek ging naar je eerste kamer of woning.

Afscheid van voorzitter Nicolien van Dam

Gisterenavond heeft Stichting Huurdersbelang Stadswonen op haar stichtingsvergadering afscheid genomen van voorzitter Nicolien van Dam. Wij wensen Nicolien heel veel succes bij gemeente Schiedam, waar ze op dit moment bezig is met haar afstudeeronderzoek naar de uitvoering van de participatiewet en de wet maatschappelijke ondersteuning (wmo) en de impact hiervan op bewoners. Ook hopen we dat ze snel een leuke woning vindt en we wensen haar veel geluk in haar aanstaande huwelijk.

Nicolien heeft ook voor iedereen een afscheidsbericht:

Per 3 februari neem ik officieel afscheid als voorzitter van SHS. Ik kijk terug op een leerzaam jaar. Een jaar in de eerste plaats getekend door corona waardoor de vergaderingen snel digitaal moesten plaatsvinden. Toch hebben we ons als team door deze uitdagingen niet laten weerhouden! Door mijn waardevolle ervaring als trotse voorzitter heb ik in een korte tijd veel geleerd en weet ik waar mijn toekomstige uitdagingen liggen, een mooi leerpunt voor de start van mijn carrière. Daarnaast heb ik veel geleerd over hoe communicatie zowel in de theorie als in de praktijk verloopt tussen verschillende stakeholders en wat er bij een stichting organisatorisch allemaal komt kijken. Als onderdeel van de selectiecommissie voor een huurderscommissaris heb ik nieuwe inzichten opgedaan en een unieke procedure mee kunnen maken. Kortom een leerzame en waardevolle ervaring die ik studenten zeker aanbeveel! Ten slotte wil ik mijn collega’s van SHS bedanken voor de samenwerking.

Probleem met de mailing van de januari nieuwsbrief

Vanavond is de nieuwste SHS nieuwsbrief naar alle huurders verstuurd via een mailinglijst van Stadswonen. Momenteel staat er op de server helaas een instelling verkeerd, waardoor replies automatisch naar alle huurders worden doorgestuurd. Daarbij wordt bovendien het emailadres van die afzender die de een mail terug heeft verstuurd voor iedereen zichtbaar. Dit probleem is bij Stadswonen gemeld; wij hopen dat het zo snel mogelijk wordt opgelost. We vinden het erg dat huurders hier digitale overlast van hebben ervaren. Net alles jullie zijn de vele reply e-mails ook bij ons in de inbox beland. Het zou niet mogelijk horen te zijn om direct op de nieuwsbrief te reageren. Tot die tijd willen we jullie verzoeken om niet meer op de e-mails te reageren. We gaan zo snel mogelijk met Stadswonen in gesprek om dit probleem in de toekomst te voorkomen.

Update 28-01: Het probleem is inmiddels verholpen.